Schoonmaken met handschoenen

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 07:41

 

Wanneer je gellak, BIAB (Builder in a Bottle) of kunstnagels draagt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het schoonmaken met chemische producten. Deze producten kunnen namelijk schadelijk zijn voor je nagels en huid als ze in contact komen met agressieve chemicaliën. Daarom wordt sterk aangeraden om handschoenen te dragen tijdens het schoonmaken om je nagels te beschermen en de levensduur te verlengen.

 

Gellak, BIAB en kunstnagels zijn gevoeliger voor chemische stoffen dan natuurlijke nagels, omdat ze een laagje vormen over je eigen nagels. Dit betekent dat ze gemakkelijker beschadigd kunnen raken of los kunnen komen bij blootstelling aan bepaalde reinigingsmiddelen. Door handschoenen te dragen voorkom je direct contact tussen de chemische stoffen en je nagels, waardoor je ze langer mooi en gezond kunt houden.

Op deze manier kun je blijven genieten van prachtig verzorgde nagels zonder je zorgen te hoeven maken over mogelijke schade. Je kunt gebruik maken van de dikke roze/gele schoonmaak handschoenen of van nitrile/latex handschoenen. 

 

Let op! Het is ook belangrijk handschoenen te dragen als je aan de slag gaat in de tuin. Zo kun je voorkomen dat er viezigheid zoals aarde onder en tussen je nagels terecht komt.