Do's en Don'ts met je nagels

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 09:36

 

Kunstnagels zijn super leuk! Maar net zoals bij de kapper geven wij je ook verzorgingsinstructies mee om ervoor te zorgen dat je nagels er mooi en gezond blijven uitzien. Een van de belangrijkste do's is het regelmatig laten bijwerken van je kunstnagels, zorg ervoor dat je in ieder geval binnen 4 weken je nagels laat bijwerken. Op deze manier voorkom je dat er vuil of bacteriën onder de nagels kunnen komen zo is minder kans op een bacterie of schimmel tussen je eigen nagel en het kunstproduct. Ook kun je op deze manier voorkomen dat je nagel topzwaar wordt en dubbel gaat vouwen. Het is heel belangrijk om minimaal 2x per dag een goede nagelriemolie te smeren (wij adviseren dadi oil: Zie vorige blog). 

 

Aan de andere kant zijn er ook enkele don'ts die je in gedachten moet houden bij het dragen van kunstnagels. Bijvoorbeeld, probeer nooit zelf je kunstnagels te verwijderen, omdat dit schade aan je natuurlijke nagels kan veroorzaken. Vermijd ook het gebruik van je nagels als gereedschap, zoals het openen van blikjes of dozen, het afpeuteren van stickers etc, omdat dit de kunstnagels kan beschadigen of losmaken. Tot slot is het belangrijk om agressieve chemicaliën te vermijden (zoals schoonmaakmiddel), omdat deze de hechting van de kunstnagels kunnen aantasten en ervoor kunnen zorgen dat ze sneller loslaten. Gebruik altijd handschoenen tijdens het poetsen en in de tuin. 

 

Wist je dat je je nagelstyliste altijd om adviezen mag vragen?! Bij een gescheurde nagel kunnen wij je advies geven of een oplossing bieden. Wij bieden 7 dagen garantie op je kunstnagels, meld je schade zo snel mogelijk zodat wij het voor je kunnen fixen!